Maandag 1 juli café open 22.00 uur

dinsdag 2 juli koor en cafe om 22.00 uurope

woensdag 3 juli sliptong eten

donderdag 4 juli Andre manuel met zijn verhalen over Oerol

muziek en theater kaarten alhier te verkrijgen

vrijdag 5 juli eetcafe wim doets

donderdag 25 juli café open

vrijdag 26 juli eetcafe

Menu 26 juli
Gamba’s in kruidenboter gegaard, met stokbrood. (Voorgerecht of hoofdgerecht.)
Kabeljauwfilet tempura gebakken, rémouladesaus, frietjes en salade.
Lamsfilets van de grill met rozemarijn-saus, geroosterde courgette en tortellini.
Black Angus sukadesteak pepersaus, geroosterde krielaardappelen en groenten.
Kipsaté

zaterdag 27 juli avond verhuurd voor feestje

zondag 28 juli live muziek vijf uur met Chaja van der Heyde en Andre

Onlangs mocht ik kennis met hen maken, André en Chaja of te wel Upstream. Chaja is onder andere bekend van de band Mirage, volgens velen dé Fleetwood Mac Tribute band van Nederland en omstreken en André speelt al jaren in de Frank Fish band en heeft destijds ook nog meegewerkt aan Pink Project .

UpstreamTeksten en muziek

Ze leerden elkaar ongeveer 2 jaar geleden kennen . het was de liefde voor muziek die hen samenbracht . Ze wisselden ideeën en liedjes uit en niet lang daarna schreven zij samen hun eerste nummer waarna er nog velen zouden volgen. Ze delen niet alleen elkaars leven en gedachtegoed over muziek , ook hun stemmen kleuren bijzonder mooi samen. André maakt al zo’n dertig jaar muziek en schrijft sinds ongeveer twintig jaar, voor Chaja geldt dit hetzelfde maar dan voornamelijk teksten. Een ideale combinatie, zeker als het zo goed als naadloos op elkaar aansluit.

Hoe komen ze aan optredens voor Upstream?

Het idee is om zoveel mogelijk online te vinden te zijn en daarmee bekendheid te krijgen , Dus YouTube, Facebook, I Tunes, Spotify en ook Livepodium worden zoveel mogelijk benut. Hiervoor maken ze in eigen beheer hun eigen geluidsopnames en video’s. Het liefst zouden ze werken met een plugger die ervoor kan zorgen dat de muziek de airplay krijgt die het verdient en de muziek laat draaien op de diverse radiostations. Ook zou het mooi zijn als het wordt opgepikt door een platenmaatschappij op zoek naar nieuwe artiesten die niet wars zijn van enige commerciële inslag zonder daarbij concessies te moeten doen aan hun eigenheid. Tot het zover is maken ze veel gebruik van hun netwerk en de online netwerken zoals hierboven genoemd.
Eén van hun eigen nummers, in eigen beheer gemaakt is “Tuned In”. De muziek en video kun je hier vinden:

Wat voor muziek maken ze?
Ze zijn breed georiënteerd , willen zich niet binden aan een specifieke stijl en proberen veel uit zonder daarbij hun eigen identiteit te verliezen. In de basis een duo met één of soms twee gitaren, wat percussie en twee prachtige stemmen. Tegenwoordig soms ook aangevuld met bas,, soms een extra backing vocaal en wellicht komt er ook nog een uitgebreidere bandformatie.
Na dit gesprek gaven ze nog een klein optreden, soort privé concert. Het klonk fantastisch en of het nu uptempo is, popachtig, blues of jazz georiënteerd of welk genre dan ook, Upstream klinkt goed!
Ervaring hebben ze beide ruimschoots , podiumvrees zit er niet meer in bij beiden, al blijft er altijd de nodige gezonde spanning om iets moois neer te zetten . Ze vinden het een grote uitdaging om nummers ten gehore te brengen die aanslaan bij het publiek . Nummers die nieuw maar toch toegankelijk zijn. Gelukkig ligt de plank nog vol met songs, dus voorlopig kunnen ze nog even vooruit. Het zal nog een moeilijke beslissing worden welke nummers er op een EP gaan komen.
Ja ook dat plan krijgt gestalte. Voor het eind van dit jaar moet de eerste EP van Upstream gaan verschijnen!

EP of CD
Nu al is het moeilijk om een keuze te maken uit de nummers die ze daar op willen zetten merk ik, het zal mij niet verbazen als het toch een volledig album gaat worden. Ze hebben zoveel muziek liggen dat het zonde is als er een aantal nummers niet op staan. Ze doen alles in eigen beheer, dus ook het uitbrengen van de EP of CD voor het eind van het jaar. Toch gaat dat nog een hele klus worden. André heeft een drukke baan als geluidstechnicus bij onze nationale omroep en Chaja met optredens voor haar bands Landslide, Mirage , haar andere projecten en ook haar zanglessen die ze geeft. Als je er dan ook nog bij bedenkt dat ze ernaar streven om drie tot vier optredens per maand te doen, met Upstream dan zit de agenda al snel vol. Heb het idee dat dit wel gaat lukken, heb geen stress kunnen ontdekken bij dit stel.

Wat opvalt als je Upstream ziet en hoort is dat de chemie onderling heel erg goed is, het samenspel, interactie en zeer zeker ook de stemmen, ze zijn voor elkaar gemaakt. Nederland is een goed duo rijker !

maandag 29 juli café open 2200 uur

dinsdag 30 juli koor avond en café open 22.00 uur