AGENDA
FEBRUARI 2019

Februari 2019

vrijdag 1 februari Het Harmonie Eetcafe vanaf 18.00 uur

22.00 uur DJ duo Jan van Taeke (vijfpoort Terschelling) en Nico Danenberg (Swaf Hoorn)

Afbeeldingsresultaat voor nico danenberg

zaterdag 2 februari verhuurd voor sliptong eeltfeestje – café gesloten

zondag 3 februari New Bliss pop band Rotterdam

maandag 4 februari bridge avond “Genootschap Slegt Kaarten”

dinsdag 5 februari zangkoor stembent 22.00 uur café open

woensdag 6 februari sliptong eten café open

donderdag 7 februari Meindert Talma in concert

DIT CONCERT IS AFGELAST – GEANNULEERD

zaterdag 9 februari verhuurd voor feestje

zondag 10 februari Dandelion Volendam

maandag 11 februari cafe avond vanaf 22.00 uur

dinsdag 12 februari zangkoor avond café open 22.00 uur

woensdag 13 februari sliptong eten café open

donderdag 14 februari  Café avond

vrijdag 15 februari  Harmonie Eetcafé met op 22,00 uur DJ Jan van Taeke van ons collega café de Vijfpoort op Terschelling – de vrolijkste DJ van de eilannden !

zaterdag 16 februari verhuurd voor feestje

zondag 17 februari WeaaH – Soul jazz blues en funk blazers band

maandag 18 februari cafe open 22.00 uur

dinsdag 19 februari zangkoor avond 22.00 uur café open

woensdag 20 februari sliptong eten café open

donderdag 21 februari Gebroeders La Porte met als Gast Oscar Benton

De gitaristen van Barrelhouse komen 21 februari 2100 uur naar de Harmonie Edam  hun verhaal vertellen over hun passie voor de blues. Een reisverslag over hun bluestocht die in Indonesië begint en nooit afgelopen is.  Johnny Laporte en zijn broer,  Guus Laporte, staan al meer dan 40 jaar op het podium en hebben dus vele bluesverhalen en onthullingen. Waarom kozen zij voor the blues en niet voor indie rock, waarom speelt de een op Gibson en de ander op Fender, houdt de een van zwarte blues en de ander van blanke.

Alle geheimen worden onthuld en net zoals dat hoort bij the blues wordt er veel geïmproviseerd en vinden de broers interactie met het publiek belangrijk. Zij spelen en spelen… de nummers van hun voorbeelden, hun helden, John Lee Hooker, Robert Johnson, de Kings, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Peter Green, Albert Collins etc… en ze gaan er ook nog bij te zingen. Dat is al een reden om te komen kijken, toch? Al met al wordt het een boeiende bluesavond met heel veel gitaarwerk en als gast nemen zer niemandf minderr dan Osca Benton mee. . . .

kaarten alhier te verkrijgen

vrijdag 22 februari harmonie eetcafé

zaterdag 23 februari Het Groot Edams Dictee tussen 1200 en 1700 uur

Het Groot Edams Dictee in het Café

 

Zin 1

Van de talloze taboeonderwerpen die Nederland nog rijk is, behoort het cultuurverschil tussen Volendam en Edam tot de precairste.

 

Zin 2

Het is alleszins plausibel om het voortbestaan van dat onnoembare onderscheid te wijten aan de historische bedrijvigheid in het vissersdorp, respectievelijk het handelsstadje – hoewel het diminutief misschien een te geringschattend etiket oplevert voor een havenplaats die eertijds heuse zeeschepen in het stadscentrum begroette.

 

Zin 3

Edam verhoudt zich naar verluidt tot Volendam als een cappuccinootje tot een bakkie troost, en hun charisma is dan ook  tweeërlei.

 

Zin 4

Waar het vroegere vissersdorp zich beroemt op zijn kermis, is Edams saillantste attractie het museum – nota bene gevestigd in een gewezen koopmanshuis – want de stad had eeuwenlang het economisch getij mee, getuige het embonpoint van de waard die bekendstond als de Dikke Kastelein.

 

 

Zin 5

De librije van de Grote Kerk herinnert aan dat florissante verleden, evenals de beiaard in de Speeltoren, al zou het hautaine Edam wellicht geen palingsound hebben kunnen voortbrengen.

 

Zin 6

De vermaardheid van de zeventiende- en zelfs veertiende-eeuwse Edamse coryfeeën heeft mythische proporties bereikt, want behalve Trijntje Keever, die meer dan twee en een halve meter mat, beroemt Edam zich op de door- en doornatte zeemeermin die twee melkmeisjes opvisten uit de toen nog even natte Purmer.

 

Zin 7

Het is onloochenbaar dat de horecaondernemers rond het Damplein niet mikken op het rugzaktoerismemarktsegment, maar hopen op clientèle in Armanipak, terwijl anderzijds de mcdonaldisering ook geen vat krijgt op de Dijk in Volendam, waar Jan en alleman watertandt bij een authentieke bokking.

 

Zin 8

Maar ook al is het idyllische dorpseigen van het vissersdorp hartstikke geinig, vlak de autochtonen ook op cultureel gebied niet uit.

 

Zin 9

De dorpsschone Hille Butter trok met haar bokitoproof uiterlijk en haar maling aan de do’s en don’ts van de etiquette niet alleen prins Hendrik aan, maar slaagde erin in het gevlij te komen bij een naar het spiritisme neigende schrijver als Frederik van Eeden, niet bepaald een johnny, door wie ze met alle egards en zelfs gevlei werd bejegend.

 

Zin 10

De clichés daargelaten – welke bête botterik zou het wagen eraan te twijfelen dat de conglomeratie van de twee roemruchte kernen sowieso meer is dan de som der delen?

 

 

DEZE AVOND IS VOLGEBOEKT

EDAM – Kostenloos of kosteloos. In grote getalen of in groten getale. Barbecue of barbeque. Goed spellen is niet altijd even gemakkelijk. Binnenkort krijgen boekenwurmen, taalfanaten en liefhebbers van de Nederlandse taal de kans om te ontdekken hoe goed ze die soms lastige spelling beheersen. Binnenkort wordt namelijk voor de eerste keer Het Groot Edams Dictee in het Café gehouden. In De Harmonie liggen zaterdagmiddag 23 februari de schriftjes en pennen klaar voor mensen die willen strijden voor eeuwige roem. De bekende schrijfster Lydia Rood heeft toegezegd dit speciale dictee te willen schrijven. En natuurlijk spelen enkele bekende Edammers hierin een prominente rol. Burgemeester Lieke Sievers leest het dictee voor.

Vind je het leuk om deel te nemen aan Het Groot Edams Dictee in het Café 2019? Geef je dan snel op want er is maar een beperkt aantal plaatsen. De kosten zijn 5 euro. Aanmelden kan via info@harmonie-edam.nl

na het dictee is er om 18.00 uur een Libanees Buffet

(het buffet is volgeboekt, 7 maart donderdag is er weer een Libanees Buffet)

heerlijkheden en oude gerechten uit Libanon zoals:

falafel – Libanese rollen met spinazie, kip of rundvlees, Libanese rijst  met linzen en gebakken uitjes (vegetarisch), Beirut food (diverse groente roti rijst ,kruiden, gehakt , amandelen en rozijnen)groenteschotel,  fattoush (salade schotel met gefrituurd brood, peterselie, munt, bosui, tomaten, komkommer,granaatappel, sla en dressing citroensap, sumak en olijfolie)) kibbeh Burghul  (granen gemalen met biefstuk en gevuld met rundergehakt en uitjes)divers brood, humus en nog meer en meer bijzondere Libanese heerlijkheden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten

kosten zijn 19,50 per persoon

opgeven info@harmonie-edam.nl

zondag 24 februari zondag 24 februari  om 22.00 uur een reprise van Jurriaan Marsman en Friends met “Liedjes om nooit te vergeten” A trip down memory Lane met o.a. op zang Yolanbda Hulscher

 

 

Onder deze titel brachten een aantal Edamse muzikanten een spetterende
eindejaarprogramma met liedjes uit de 60,70 en 80er jaren om nooit te
vergeten.
Door omstandigheden konden de beide initiatiefnemers Jurriaan Marsman en
Yolanda Hulscher niet aanwezig zijn.
Daar is nu deze datum gekozen om het mooie memorabele programma nog een te
presenteren. op het podium zullen naast Yolande Hulscher en Jurriaan Marsman
verschijnen, Jak Jonk (zang), Laurens Rey (zang en gitaar) , Bert Kramp bas)
Ad Smits(toetsen) en Dirk Oosting (drums)

Afbeeldingsresultaat voor yolanda hulscher

maandag 25 februari café open 22.00 uur

dinsdag 26 februari kooravond café open 22.00 uur

woensdag 27 februari  sliptong eten café open

donderdag 28 februari de Harmonie Pub Quiz