Maart 2019

vrijdag 1 maart Eetcafé

zaterdag 2 maart café avond

overdag hebben we vanaf 10.30 uur een pop up boekwinkel (uitrverkoop) van het Leesteken Purmerend. Ook zondag 3 maart zijn we vanaf 12 uur open als boekhandel met een grote voorjaarsuitverkoop

Afbeeldingsresultaat voor leesteken purmerend

zondag 3 maart Get Rytme

17.00 uur

vanaf 12 uur zijn we open als uitverkoop boekhandel het Leestken Purmerend met een pop up store.

GET RHYTHM is een initiatief van twee gerenommeerde Nederlandse gitaristen: Will Sophie en Harry Hardholt.

Beiden hebben hun sporen al ruimschoots op talloze podia en festivals in binnen- en buitenland verdiend.

Will Sophie speelde met bands als Livin’ Blues, A Girl Called Johnny, de Erwin Nijhoff Band e.v.a. en staat bekend als de Nederlandse “koning van de slide-guitar”.
Harry Hardholt, o.a. gitarist van The Houseband, Solution, Jango Edwards en de band van Clemens van de Ven, staat bekend als de “talkbox-specialist”.

In Juni 2018 speelden zij voor het eerst samen als gastmuzikanten bij de Six String Sessions
van Joris Lutz in Rotterdam. Al snel bleek hun gezamenlijke voorliefde voor roots-muziek uit het Zuiden van de VS, de basis te kunnen vormen voor een nieuw project: GET RHYTHM.
Dit controversiële gebied onder de Mason-Dixon line staat bekend als de veelkleurige bakermat en smeltkroes van allerlei muziekstijlen als Blues, New Orleans Funk, Country en Rock, kortom: “Americana from down south”.

Op het repertoire staan songs van o.a: Ry Cooder, John Hiatt, The Band, Little Feat,
The Allman Brothers Band, The Neville Brothers en Joe Walsh.

Harry & Will worden aangevuld door een geoliede ritmesectie bestaande uit:
Nico Heilijgers (o.a. Sunset Travellers/ J.W.Roy) &
Mike Visser (Donnerwetter/ Clemens van de Ven).

GET RHYTHM is vooral geen steriele tribute-band, maar speelt de muziek van hun voorbeelden met veel ruimte voor eigen interpretatie en improvisatie.

This band is ready to rumble…!
Of, zoals Johnny Cash het ooit zong: “GET RHYTHM” (If you’ve got the blues)

zondag 3 maart na Get Rythme een extra concert van de Edam Volendam Band Beng Beng met o.a. Ad Smits op toetsen

Afbeeldingsresultaat voor Beng Beng volendam

maandag 4 maart café op;en 22.00 uur

dinsdag 5 maart kooravond café open 22.00 uur

woensdag 6 maart sliptong eten

donderdag 7 maart Libanees Buffet

reserveren : info@harmonie-edam.nl

heerlijkheden en oude gerechten uit Libanon zoals:

falafel – Libanese rollen met spinazie, kip of rundvlees, Libanese rijst  met linzen en gebakken uitjes (vegetarisch), Beirut food (diverse groente roti rijst ,kruiden, gehakt , amandelen en rozijnen)groenteschotel,  fattoush (salade schotel met gefrituurd brood, peterselie, munt, bosui, tomaten, komkommer,granaatappel, sla en dressing citroensap, sumak en olijfolie)) kibbeh Burghul  (granen gemalen met biefstuk en gevuld met rundergehakt en uitjes)divers brood, humus en nog meer en meer bijzondere Libanese heerlijkheden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten

vrijdag 8 maart eetcafé

zaterdag 9 maart middag en avond café open

zondag 10 maart

vanaf 13.00 uur presentatie zangworkshop van Hannie NIjhuis tot 15,45 uur

Afbeeldingsresultaat voor hannie zangles monnickendam

Spage Age Travellers 17 00 uur

“Het getuigt onveranderlijk van een virtuositeit maar evenzeer van een ogenschijnlijke nonchalance. De aandacht blijven vasthouden met een louter instrumentale set, het is niet vanzelfsprekend maar de muzikale trip van The Space Age Travellers spoort blijkbaar op de juiste tracks.” (Written In Music, november 2018)

“Surf, pop, rock, jazz, exotica, u zegt het maar! Moody, groovy of juist heel uitbundig? Idem dito. Het is op de keper beschouwd een klein wonder te noemen, dat Baartmans, Aerts en van Bommel uit een dergelijke veelheid aan stijlen en sfeertjes toch een samenhangend album hebben weten te puren. En eentje dat je keer op keer opnieuw zal willen beluisteren bovendien! (Ctrlaltcountry.be, november 2018)

“De invloeden komen van Hank B. Marvin, surfkampioen Dick Dale, zigeunerheld Django Rheinhardt en de muzikale archeoloog Ry Cooder. Baartmans heeft van al die grote voorbeelden veel opgestoken, maar beschikt over zoveel talent dat hij daar een heel eigen draai aan weet te geven. En het mooie is: hij laat horen dat je ook kunt imponeren zonder overdreven spierballenvertoon op de zes snaren.” (Lust For Life, November 2018)

“Het materiaal is behoorlijk gevarieerd, je hoort van rock & roll, jive, jazz tot aan Spaghetti western invloeden. Die gevarieerdheid en hoorbare spelvreugde maken @ventures in the Shadows tot een bijzonder aangename luisterervaring, die niet snel zal vervelen.” (Johnny’s Garden, november 2018)

“Met dit ganse album zijn we even terug geweest naar de golden era van de instrumentale muziek…….een meesterstukje.” (Rootsville, oktober 2018)

“De soundtrack achtige composities van Adventures In The Shadows zijn pakken en groovy en bovendien tijdloos en authentiek. 5 (van 5) sterren album!” (Music Maker, November 2018)

“@Ventures In The Shadows” is geheel instrumentaal. De neutrale toeschouwer zal nu denken: blijft dit de volle albumlengte van veertig minuten boeiend? Ik kan deze vraag met een volmondig JA beantwoorden. Door het hoge niveau van musiceren, de variatie in het repertoire en het eigentijdse geluid van The Space Age Travellers betreffende de surf, rockabilly, jive en jazz muziek. En niet te vergeten, de knipoog naar de film noir sfeer.” (Alt Country Forum, november 2018)

Gerco Aerts bas

BJ Baartmans gitaar

Sjoerd van Bommel drums

Rock & Roll, Surf, Jive en Spaghetti Western instrumentals met een free jazz twist.

The Space Age Travellers spelen hoofdzakelijk eigen werk van songschrijver/gitarist BJ Baartmans geïnspireerd door de sounds van gitaarhelden die voortkomen uit de Space Age zoals Bill Frisell, Richard Thompson, Ry Cooder, Marc Ribot, Brian Setzer of Jeff Beck en hun leermeesters zoals Duane Eddy, Wes Montgomery, Charlie Christian, Django Rheinhardt, Dick Dale, The Shadows, James Burton en Jimmy Bryant.

Super dansbare grooves, romantische melodieen, intrigerende soundscapes en vingervlug spel op het scherpst van de snede. Muziek voor minnaars en freaks. Een klinkende reis door de tijd!

Gebracht door drie zielsverwanten met een rijk muzikaal verleden bij oa BJ’s Wild Verband, Matthews Southern Comfort, André Manuel’s Ketterse Fanfare, B-Movie Orchestra, Ms Hips.

Afbeeldingsresultaat voor spage age travellers\

zondag 10 maart na de band om 20.00 uur

De BIg Harmo Session – maandelijkse sessie o.l.v. Dick Jonkers

Afbeeldingsresultaat voor harmonie sessie edam

maandag 11 maart café open 22.00 uur

dinsdag 12 maart kooravond en café 22.00 uur

woensdag 13 maart sliptong eten

donderdag 14 maart Boek en Café met Jessica van Geel

Afbeeldingsresultaat voor jessica van geel

Boek en Café met Jessica van Geel

vrijdag 15 maart eetcafe

na 22.00 komt Ro Krom Vinyl draaien

Afbeeldingsresultaat voor ro krom

zaterdag 16 maart verhuurd voor middagfeestje

zondag 17 maart What the Frnk

maandag 18 maart café open 22.00 uur

dinsdag 19 maart kooravond en café open 22.00 uur

woensdag 20 maart sliptong eten café open

donderdag 21 maart Harmonie Pub Quiz

vrijdag 22 maart eetcafé

zaterdag 23 maart middag en avond café open

zondag 24 maart

The Honky Tonk Men

blue grass band uit Hoorn

maandag 25 maart  café open 22.00 uur

dinsdag 26 maart kooravond 22.00 uur café open

woensdag 27 maart sliptong eten

donderdag 28 maart

concert Ruud Houweling

Afbeeldingsresultaat voor ruud houwel;ing

Nieuwe EP van Ruud Houweling
In maart op akoestische podia met Egon Kracht en Rob Wijtman

Maart 2019 verschijnt de EP The Wind Just Blew A Day Away van Ruud Houweling. Sinds de release van zijn solo album Erasing Mountains in 2017 speelde Ruud veel live, solo of in kleine bezetting. Van een aantal van zijn Cloudmachine-liedjes, repertoire dat bij hem hoort, ontstonden in die vorm subtielere, kernachtiger versies die hij opnieuw heeft opgenomen. “De liedjes bleven er maar om vragen, dus heb ik ze uiteindelijk maar hun zin gegeven,” aldus Houweling.

The Wind Just Blew A Day Away heeft dezelfde genre-overstijgende eigenheid die Houwelings andere werk kenmerkt. Stijlmatig is de EP verwant aan Erasing Mountains waarop Europese folk, post-rock, filmmuziek en klassieke invloeden moeiteloos samenkomen. Waar dat album nagenoeg helemaal live werd ingespeeld met een grote groep muzikanten, heeft Ruud op The Wind Just Blew A Day Away meer zelf gedaan en zit hij voor het eerst zelf achter de mengtafel. Toch zijn veel van de spelers van het album ook nu weer te horen.

De titel komt uit de song Dead Again, een liedje dat hij een paar jaar geleden schreef voor Ricky Koole en dat hij nog niet eerder zelf heeft opgenomen. “Het past bij het thema van de EP en de periode waarin ik het maakte; voelen dat ik leef, doordrongen van mijn sterfelijkheid. Maar eigenlijk is dat in alles wat ik maak aanwezig.”

Met Egon Kracht (Maarten van Roozendaal, Wende) op contrabas en Rob Wijtman (Ocobar, Ricky Koole, JW Roy) op drums, speelt Ruud Houweling in maart 2019 op een aantal intieme akoestische podia.

 

wtegorie Best Alternative Album voor A Gentle Sting. De song Safe Haven werd geselecteerd voor de verzamelbox Songs We Shouldnt Forget samengesteld door Leo Blokhuis en Ricky Koole (Universal) en de video van Harrie Geelen is opgenomen in de collectie van het EYE Filmmuseum.

BIOGRAFIE

In 2017 bracht Ruud Houweling het album Erasing Mountains uit, waarop hij opzoek ging naar een authentiek hedendaags Nederlands folkgeluid. Daarvoor maakte hij als Cloudmachine vier albums, immer hoog gewaardeerd door critici en omarmd door een trouwe schare muziekliefhebbers, wereldwijd. Met onder andere albumproducties in de Verenigde Staten en Engeland en airplay op College Radio in Amerika. In 2014 won de band de publieksprijs van de Independent Music Awards in de Verenigde Staten in de caLive speelde hij veelvuldig in het clubcircuit, in kleine theaters en op akoestische festivals. Hij was was featured act op het 10-daagse rondreizende Live In Your Living Room NYC Festival, speelde in Engeland en Duitsland. Songs van Houweling werden opgenomen door artiesten in binnen- en buitenland, met gouden en platina awards in o.a. Duitsland, Finland en Rusland. Als componist maakte hij o.a. muziek bij televisieseries van de VPRO, NTR, AVRO en VARA. (o.a. Coupe Troep, The New York Connection, De Gouden Eeuw, Kinderen Voor Kinderen) en een werk bij de viering van 500 Jaar Reformatie in de Grote of St-Bavo Kerk in Haarlem, een cadeau van de stad en kerken, in samenwerking met Stichting Gitaarlem en Patronaat, aan de inwoners van Haarlem.

 Hij studeerde in 1993 af aan de Hogeschool voor de Kunsten ‘Willem de Kooning’ in Rotterdam en woont in Zandvoort.

vrijdag 29 maart eetcafé

zaterdag 30 maart middag en avond café open

zondag 31 maart 17.00 uur

John Fillmore Quartet

Optreden John Fillmore Quartet met traditionele en moderne flamenco met jazz invloeden. Met John Fillmore (gitaar), Franklin Heilijgers (fretloze bas), Nausad Kiamoeddin (percussie) en Paul Weiling (sopraan saxofoon).

Afbeeldingsresultaat voor john fillmore