vrijdag 1 janauri

zaterdag 2 januari

Ruben Hoeke & Anton Goudsmit in de Harmonie!

– Masterclass & concert –

Zaterdag 02 januari 2021 / 19:00 / €15.00

Unieke kans! Een masterclass van de gitaristen Anton Goudsmit & Ruben Hoeke. Zij leerden elkaar kennen tijdens enkele tournees met hun gezamenlijke vriend Jan Akkerman.

Deze interactieve, unieke avond staat geheel in het teken van de gitaar, anekdotes, tips & tricks, voorspelen en meespelen en daarom nodigen we alle gitaristen uit hun instrument mee te nemen en mee te spelen!

Over Ruben en Anton:

Ruben Hoeke, een van Nederlandse beste gitaristen kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een “gitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen” Ruben is een graag geziene gast op de binnen- en buitenlandse podia en zo ook in Lewinski. Speciaal voor deze zondag neemt hij niemand minder dan collega en vriend Anton Goudsmit mee!

Goudsmit mag gerekend worden tot de meest toonaangevende jazzvirtuoos van Nederland. Zijn spel is uniek en zijn timing en performance onnavolgbaar. Goudsmit studeerde in 1994 summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij treedt dan op in het kwartet van Eric Vloeimans. Ook maakte hij vanaf de oprichting in 1991 jarenlang deel uit van het New Cool Collective. In de loop der jaren heeft Anton Goudsmit in diverse groepen gespeeld en opgetreden met veel verschillende andere artiesten. Hij is actief in verschillende muziekstijlen. Een van de groepen waarin hij speelt en vrijwel alle muziek voor componeert is The Ploctones. In 2010 werd Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs toegekend. De jury prees hem om zijn veelzijdigheid en het feit dat hij verschillende leeftijdsgroepen weet aan te spreken. In datzelfde jaar ontving hij het Duiveltje, de prijs voor beste Nederlandse popgitarist. Anton maakt momenteel furore met het trio “Goudsmit, Montis & Directie”.