*** Elke Woensdag Verse Sliptongen ***
4 Sliptongen, Rode Kool Stamppot, Salades & Frieten – €22,50 –


*** Menu Vrijdag ***
Het menu voor vrijdag is:

Reserveren voor het eetcafé kan via:
www.harmonie-edam.nl/reserveren/
WhatsApp & telefoon –> 0299371664
info@harmonie-edam.nl

DE AGENDA


zaterdag 3 juli – EK Voetbal Groot Scherm – 18.00 uur –
zondag 4 juli 17.00 uur Martine Bond – 17.00 uur –

Van huis uit speelt ze dwarsfluit en contrabas, maar na de kennismaking met de muziek van Beth Hart en Nick Drake besluit ze in navolging van hen de gitaar op te pakken. Niet zonder gevolg. In 2006 werd haar debuutalbum Bittersweet Love vol lof ontvangen. Ze zong en speelde het nummer ‘Heartbeat’ voor een reclame van AllSecur, waarmee ze een bescheiden hit heeft. Haar leven komt even tot stilstand als haar moeder overlijdt. Ook haar muzikale carrière, die dan goed en wel op gang is gekomen, wordt een halt toegeroepen. Als de jaren voorbijgaan, begint het opnieuw te kriebelen. Ze werkt veel samen met andere artiesten. Tijdens jamsessies in Amsterdam bijvoorbeeld met Katty Heath, met wie ze een bijzondere klik heeft. Maar ook met dorpsgenoten Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witter van 3JS. Met deze artiesten staat ze een aantal maal op het podium. Jaap Kwakman en Jan Dulles zijn ook te horen op de cd Bittersweet Love. In 2012 begint ze aan haar langverwachte tweede langspeler, die uiteindelijk de titel ‘Love Hate Fate’ mee zal krijgen.


zaterdag 10 juli – concert Stephanie Struijck
tickets –> www.harmonie-edam.nl – zaal open 19.00 uur – concert 19:30 –Reserveren via –> www.harmonie-edam.nl / info@harmonie-edam.nl


Stephanie Struijck schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten. Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De zin “Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen” uit ‘Bijna thuis’ is kenmerkend voor haar troubadour’s leven. En Stephanie slaat met haar nieuwe theatertour ‘Vanaf toen’ weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen


zondag 11 juli – Finale EK Voetbal Groot Scherm – 21:00 –


– (GEANNULEERD) – zaterdag 17 juli – André Manuel – After Oerol –
tickets –> www.harmonie-edam.nl – zaal open 19.00 uur – concert 19:30 –


belevenissen liedjes verhalen na zijn jaarlijks bezoek aan Oerol– (GEANNULEERD) – zondag 18 juli Marcel Kapteijn & the Raindogs – 17:00 –Marcel Kapteijn & The Raindogs zijn altijd op zoek naar akoestisch briljante plekjes. Waar ze het publiek kunnen verwennen met eigen liedjes die het gevoel geven ze te kennen. Een mix van intieme songs en rauwe blues, intens gezongen vanuit de tenen. Ongecompliceerd en door interactie met het publiek krijgt het concert vorm en geeft het een intiem huiskamerachtige sfeer.


Marcel Kapteijn (bekend van Ten Sharp met het nummer “You”) heeft bewezen ook een geweldige Singer-Songwriter te zijn. Na zijn cd “Driftwood” heeft hij in het najaar van 2016 het album “The Man I Am” uitgebracht. Wederom een pareltje met nummers als o.a. “You are everything”. Een titel die alleen al tot de verbeelding spreekt en niet mag ontbreken bij een concert van Marcel Kapteijn & The Raindogs! Kapteijn, neemt met zijn soms rauwe stem, het publiek mee, laat ze ademloos luisteren naar zijn songs. Samen met The Raindogs: Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber, percussie vermaken ze het publiek met humor en theater, een optimale beleving! Geen optreden van Marcel Kapteijn & The Raindogs is hetzelfde. Het is altijd weer een verrassing. Hele goede redenen om een avond bij te wonen en er met elkaar een wereldavond van te maken!


– (GEANNULEERD) – zaterdag 24 juli concert Sam & Julia + band
tickets www.harmonie-edam.nl zaal open 19.00 uurSam & Julia zijn een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs, vullen ze elkaar perfect aan. Op dit moment werken ze aan hun debuut album, waarvan de eerste single op 12 juni 2020 is uitgekomen.
De single Come Cry zette Sam & Julia op de kaart en hun EP So Far, So Good (2019) werd de eerste release op het label ‘I Love My Label’ van Tim Knol. Ze kregen lovende kritieken, zo waren ze o.a te gast bij ‘Vrije Geluiden’ en speelden ze meermaals op de nationale radio.


Vorige zomer zag het duo weinig zonlicht. Met enkel een piano, een gitaar, een oude drumcomputer en een nieuwe stapel verhalen schreven ze samen aan hun eerste plaat. Van een paniekaanval in de dierentuin van Sam tot de zoveelste ongemakkelijke date van Julia, ze wisten het te vangen in een liedje. Met de komst van het nieuwe album laten Sam & Julia de traditionele Americana achter zich. Versterkt door een band, duiken ze een moderne, alternatieve hoek in.


Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom, vijf jaar geleden, en vonden elkaar direct in hun liefde voor de platenkasten van hun ouders. Ze besloten samen liedjes te schrijven en dat resulteerde in A Widows Lullaby, over een overleden geliefde. Het nummer legde de basis voor een succesvolle samenwerking, waarin de unieke combinatie van hun stemmen meteen de aandacht trok.


Reserveren kan via –> www.harmonie-edam.nl / info@harmonie-edam.nl


– (GEANNULEERD) – zondag 25 juli – 17:00 – Edammer Muzikanten Middag
Jack Jonk & Ad Smits – Duo –
Minke Grootjen & Peter Oudendijk – Duo –

zaterdag 31 juli – Harmonie Pubquiz – Teams van 5 – Geef je op via mail –> info@harmonie-edam.nl / WhatsApp –> 0299371664 – 20:00 –