Mei 2016

zondag 1 mei  Thad Beckman om vijf uur

Amerikaanse songwriter / gitarist

“Beckman has released a knockout of an album with lots of stylistic variety.  This is powerful stuff, beautifully performed and exquisitely produced.  Quite a find!”  – Blair Jackson, Acoustic Guitar Magazine

thad backman

dinsdag 17 mei zangkoor en café

woensdag 18 mei sliptong eten

donderdag 19 mei Literair café met Kasper van Royen

De Harmonie gaat een maal per maand een literair cafe organiseren.
De eerste keer is dit op donderdag 19 mei om 21.00 uur met de in Edam geboren en getogen schrijver Kasper van Royen. ” Ik weet nog dat Kasper in de beginjaren van de Harmonie geichten kwam voorlezen toen we met de soulsurvivors ons eerste optreden hadden” aldus Siem Kees Slegt die samen met Janneke Rijpstra de programmering van het literaire cafe gaat doen.

Kaper komt praten en voorlezen over en uit zijn boek” En toen kwam Annika”
Kasper van Royen is filosoof en schrijver. Ook is hij vader. Kasper is geen typische vader. Hij is sociaal onhandig, mensenschuw, weet zich geen houding te geven, praat nooit met onbekenden en verblijft het liefste alleen in zijn gedachten. Het verschonen van luiers en het verzinnen van verhaaltjes blijken Kasper prima af te gaan. Wat hem zwaarder valt zijn de vele situaties waarin hij buitenshuis terechtkomt. Van crèches en volle trams tot speeltuinen en Sinterklaasintochten, elke keer wordt hij weer geconfronteerd met zijn totale gebrek aan sociale handigheid. Ongewild zoekt Jan en alleman contact met hem wanneer hij met zijn dochter is, hij moet met andere ouders praatjes houden in de speeltuin, naar crèchefeesten en kinderverjaardagen. En hij wordt geacht een antwoord te hebben op opvoedkundige vragen en hierover mee te praten. Dit alles is voor een doorsnee ouder misschien even wennen, voor Kasper is niets ergers denkbaar. Maar voor zijn dochter doet hij alles. Annika gaat over wat het krijgen van een kind met je doet. Met zijn scherpe en geestige schrijfstijl neemt Kasper van Royen de lezer mee in zijn bizarre gedachtenkronkels, zijn filosofische inzichten en zijn traumatische ervaringen.

de entreeprijs voor dit literaire cafe is vijf euro en kaarten zijn te bestellen via de website van de harmone www.harmonie-edam.nl of telefonisch op 0299 37 16 64

foto van De Harmonie Edam.

vrijdag 20 mei harmo-mini-cafe en eetcafé

Beste mensen
 freek afgelast
Lieve dames en beste heren,

De afgelopen weken zijn wij geplaagd door gezondheidsproblemen van Hella. Ondanks een noodzakelijke ingreep in het ziekenhuis hielden haar klachten aan. De komende tijd betekent dat veel dokters- en ziekenhuisbezoek voor diverse onderzoeken.

Ik had me erg verheugd op de muzikale afsluiting van de collegereeks in het Rijksmuseum, maar omdat ik me niet voldoende kan concentreren en ook in zekere tijdnood kom, kan ik niet de kwaliteit garanderen die u van mij gewend bent.

Vandaar dat ik zeer tot mijn spijt de drie voorstellingen in het DelaMartheater van 3, 4 en 5 juni en de try-out tour moet afzeggen, maar nood breekt wet.

Dank voor reeds ervaren medeleven en graag tot een volgend keer,

met vriendelijke groet,

Freek de Jonge

Helaas gaan de voorstellingen van Freek de Jonge op vrijdag 20 mei niet door. Freek de jonge heeft ze afgezegd in verband met familieomstandigheden. Hella heeft wat gezondheidsproblemen en daarom heeft Freek de voorstellingen in het de la Mar Theater en de Try outs vooruitlopend daarop afgezegd.
We  blijven  in contact met Freek  de Jonge en zodra hij de voorstellingen  weer gaat opstarten spreken we een nieuwe datum af.
De mensen die hebben gereserveerd kunnen daarom hun toegangsplaats handhaven of het bedrag van tien euro terugkrijgen.
Bij geen bericht gaan we er vanuit dat we je later kunnen benaderen met een voorstel voor een nieuwe datum.
Wil je je geld terug stuur dan even een mail met je banknummer naar : info@harmonie-edam.nl
Je kan ook vrijdag even langs komen om het geld op te halen.
Het is jammer maar we hebben begrip voor de omstandigheden en wensen Freek en Hella de Jonge  toe dat het snel weer allemaal bij het oude is.
groeten
Siem Kees Slegt
de Harmonie
Edam