FEBRUARI 2019

vrijdag 1 februari Het Harmonie Eetcafe vanaf 18.00 uur

zaterdag 2 februari verhuurd voor sliptong eetfeestje – cafe gesloten

zondag 3 februari New Bliss pop band Rotterdam

maandag 4 februari bridge avond “Genootschap Slegt Kaarten”

dinsdag 5 februrari zangkoor stembent 22.00 uur café open

woensdag 6 februari sliptong eten café open

donderdag 7 februari Meindert Talma in concert

kaarten alhier te verkrijgen

vrijdag 8 februari Eetcafe Harmonie met om 22.00 uur een reprise van Jurriaan Marsman en Friends met “Liedjes om nooit te vergeten” A trip down memory Lane

zaterdag 9 februari verhuurd voor feestje

zondag 10 februari Dandelion Volendam

maandag 11 februari verhuurd voor vergadering

dinsdag 12 februari zangkoor avond café open 22.00 uur

woensdag 13 februari sliptong eten café open

donderdag 14 februari  Boek en Café avond

vrijdag 15 februari  Harmonie Eetcafé met op 22,00 uur DJ Jan van Taeke van ons collega café de Vijfpoort op Terschelling – de vrolijkste DJ van de eilannden !

zaterdag 16 februari verhuurd voor feestje

zondag 17 februari WeaaH – Soul jazz blues en funk blazers band

maandag 18 februari cafe open 22.00 uur

dinsdag 19 februari zangkoor avond 22.00 uur café open

woensdag 20 februari sliptong eten café open

donderdag 21 februari Gebroeders La Porte met als Gast Oscar Bentro

De gitaristen van Barrelhouse komen 21 februari 2100 uur naar de Harmonie Edam  hun verhaal vertellen over hun passie voor de blues. Een reisverslag over hun bluestocht die in Indonesië begint en nooit afgelopen is.  Johnny Laporte en zijn broer,  Guus Laporte, staan al meer dan 40 jaar op het podium en hebben dus vele bluesverhalen en onthullingen. Waarom kozen zij voor the blues en niet voor indie rock, waarom speelt de een op Gibson en de ander op Fender, houdt de een van zwarte blues en de ander van blanke.

Alle geheimen worden onthuld en net zoals dat hoort bij the blues wordt er veel geïmproviseerd en vinden de broers interactie met het publiek belangrijk. Zij spelen en spelen… de nummers van hun voorbeelden, hun helden, John Lee Hooker, Robert Johnson, de Kings, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Peter Green, Albert Collins etc… en ze gaan er ook nog bij te zingen. Dat is al een reden om te komen kijken, toch? Al met al wordt het een boeiende bluesavond met heel veel gitaarwerk en als gast nemen zer niemandf minderr dan Osca Benton mee. . . .

kaarten alhier te verkrijgen

vrijdag 22 februari harmonie eetcafe

zaterdag 23 februari Het Groot Edams Dictee tussen 1200 en 1700 uur

Het Groot Edams Dictee in het Café

EDAM – Kostenloos of kosteloos. In grote getalen of in groten getale. Barbecue of barbeque. Goed spellen is niet altijd even gemakkelijk. Binnenkort krijgen boekenwurmen, taalfanaten en liefhebbers van de Nederlandse taal de kans om te ontdekken hoe goed ze die soms lastige spelling beheersen. Binnenkort wordt namelijk voor de eerste keer Het Groot Edams Dictee in het Café gehouden. In De Harmonie liggen zaterdagmiddag 23 februari de schriftjes en pennen klaar voor mensen die willen strijden voor eeuwige roem. De bekende schrijfster Lydia Rood heeft toegezegd dit speciale dictee te willen schrijven. En natuurlijk spelen enkele bekende Edammers hierin een prominente rol. Burgemeester Lieke Sievers leest het dictee voor.

Vind je het leuk om deel te nemen aan Het Groot Edams Dictee in het Café 2019? Geef je dan snel op want er is maar een beperkt aantal plaatsen. De kosten zijn 5 euro. Aanmelden kan via info@harmonie-edam.nl

na het dictee is er om 18.00 uur een Libanees Buffet

heerlijkheden en oude gerechten uit Libanon zoals:

falafel – Libanese rollen met spinazie, kip of rundvlees, Libanese rijst  met linzen en gebakken uitjes (vegetarisch), Beirut food (diverse groente roti rijst ,kruiden, gehakt , amandelen en rozijnen)groenteschotel,  fattoush (salade schotel met gefrituurd brood, peterselie, munt, bosui, tomaten, komkommer,granaatappel, sla en dressing citroensap, sumak en olijfolie)) kibbeh Burghul  (granen gemalen met biefstuk en gevuld met rundergehakt en uitjes)divers brood, humus en nog meer en meer bijzondere Libanese heerlijkheden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten

kosten zijn 19,50 per persoon

opgeven info@harmonie-edam.nl