Mei 2019

zaterdag 4 mei café middag en avond open

zondag 5 mei live muziek 17.00 uur

Get Rhythm

Afbeeldingsresultaat voor get rhythm harry hardholt

GET RHYTHM is een nieuw muziekproject van twee gerenommeerde Nederlandse gitaristen: Will Sophie en Harry Hardholt, aangevuld door een geoliede ritmesectie bestaande uit: bassist Nico Heilijgers (Sunset Travellers) & drummer Mike Visser (Donnerwetter).

Hun GET RHYTHM- project is gebaseerd op hun gedeelde voorliefde voor de roots-muziek uit het Zuiden van de VS en is een smeltkroes van allerlei muziekstijlen als Blues, New Orleans Funk, Country en Rock, kortom:
“Americana from down south”. Op het repertoire staan songs van o.a: Ry Cooder, John Hiatt, The Band, Little Feat, The Allman Brothers Band, The Neville Brothers en Joe Walsh.

GET RHYTHM is vooral geen steriele tribute-band, maar zij spelen de muziek van hun voorbeelden met veel ruimte voor eigen interpretatie en improvisatie. This band is ready to rumble…! Of, zoals Johnny Cash het ooit zong: “GET RHYTHM” (If you’ve got the blues)

maandag 6 mei café 22.00 uur

dinsdag 7 mei koor avond café open 22.00 uur

woensdag 8 mei sliptong eten

donderdag 9 mei TANGARINE concert

Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Voor de opname van hun nieuwe album Because of You dat op 31 augustus 2018 uitkwam gingen de mannen opnieuw naar Calexico’s WaveLab Studio in Tucson, Arizona. Deze keer daarentegen hebben ze het album zelf geproduceerd met live band, minus bassist David Corel, die op de plaat vervangen is door Joey Burns van Calexico (behalve op de track Cold Heated Heart).
Inmiddels is er wel het een en ander veranderd in hun levens: de broers staan nog wel samen op het podium, maar ze hebben ieder andere wegen ingeslagen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen. Deze ontregelde broederschap klinkt door in hun theatertour Uiteen en op hun nieuwste album Because of You. Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden.

kaarten hier te bestellen

vrijdag 10 mei eetcafé

zaterdag 11 mei tot 22.00 uur verhuurd voor feestje

zondag 12 mei Mr Mojo / Edamse pöp formatie

maandag 13 mei café open 22.00 uur

dinsdag 14 mei kooravond café open 22.00 uur

woensdag 15 mei sliptong eten

donderdag 16 mei Bert Heerkink en Friends

we gaan allemaal alle hits meeziongen met Bert Heerink en Friends. komende donderdag 16 mei aanvang 21`.00 uur
kaarten www.harmonie-edam.nl

kaarten alhier te boeken
Bert Heerink is een in Utrecht geboren muzikant en zanger. Hij is vooral bekend van de hardrockband Vandenberg, waarmee hij in de jaren tachtig twee wereldhits scoort: Burning Heart en Different Worlds.

Daarna speelt hij in de band Picture en brengt hij een aantal albums in het Nederlands uit. Halverwege de jaren negentig zingt hij enkele reclamespotjes voor Heineken in. Eén van de liedjes, Julie July, wordt een top 10-hit. Het album Storm Na De Stilte wordt goud.
Momenteel zingt hij Jan Akkerman in de band My Brainbo

kaarten alhier te boeken