JANUARI 2019

vrijdag 4 januari Libanees Buffet

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten

Biba van onze Edammer Libanese winkel verzorgt een Libanees Buffet met

heerlijkheden en oude gerechten uit Libanon zoals:

falafel – Libanese rollen met spinazie, kip of rundvlees, Libanese rijst  met linzen en gebakken uitjes (vegetarisch), Beirut food (diverse groente roti rijst ,kruiden, gehakt , amandelen en rozijnen)groenteschotel,  fattoush (salade schotel met gefrituurd brood, peterselie, munt, bosui, tomaten, komkommer,granaatappel, sla en dressing citroensap, sumak en olijfolie)) kibbeh Burghul  (granen gemalen met biefstuk en gevuld met rundergehakt en uitjes)divers brood, humus en nog meer en meer bijzondere Libanese heerlijkheden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten

kosten zijn 19,50 per persoon

opgeven info@harmonie-edam.nl

zaterdag 5 januari middag en avond café

zondag 6 januari 17.00 uur live muziek

maandag 7 januari even open om 22.00 uur

dinsdag 8 januari zangkoor en om 22.00 uur café open

woensdag 9 januari sliptong eten

donderdag 10 januari Bart Jan Baartmans concert n.a.v. zijn cd “verzamelaar” 21.00 uur

BJ Baartmans – Verzamelaar
Format: CD – Digital /Label: Rounder Europe – Continental Record Services
Releasedatum: 7 September 2018

Tekst: Paul Op den Kamp

Compilatie van een Nederlands multi-talent, in vele muzikale gedaantes  bracht BJ Baartmans de afgelopen 38 jaar zijn liedjes, qua genres van New Wave tot Rockabilly. Op deze cd word het beste van zijn solocarrière gebundeld, twaalf voorbeelden uit evenveel voorgaande albums.
Het euvel met Nederlandstalige muziek is dat het snel een soort van kleinkunst wordt, iets dat hier vermeden wordt; het zijn stuk voor stuk popliedjes die prettig voorbij gaan. De beste vergelijking wat betreft de meeste liedjes is Spinvis meets The Band, rijk geïnstrumenteerde Americana.
De manier van zingen deed mij weer denken aan James Taylor,als deze natuurlijk geboren en getogen in Brabant zou zijn!

ummers als Malaga Blues en Round Ronda zijn juist de pareltjes die je als bezoeker van deze website wil horen, instrumentale gitaarstukken die van een icoon als Al Di Meola had kunnen zijn; warme blues die uit je speakers golft.
Daarom bij deze oproep voor BJ Baartmans om een gehele instrumentaal album te maken. Immers een Nederlandse versie van ‘Friday Night in San Fransico’ is er niet; mogelijke werktitel ‘Woensdagmiddag in Helmond’.
Voor liefhebbers van popmuziek in je moedertaal is dit een niet te missen plaat, voor diegenen die niet zoveel hebben met Nederlandstalige muziek is het toch een keer interessant om je te verdiepen in BJ Baartmans; de man blijkt verrassend goede muziek te maken.

Wat zijn er in Nederland toch veel getalenteerde artiesten die onder de radar blijven, terwijl allerlei levenslied meuk alle aandacht krijgt. Wat zou ik BJ Baartmans een groter publiek gunnen, zoals eerder regionale bands als Rowwen Heze of Skik een eigen groot publiek wisten te vinden

vrijdag 11 januari eetcafé vanaf half zeven

zaterdag 12 januari middag en avond café

zondag 13 januari Blue Jay Collective Edamse fusion Band 17.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor blue jay collective

maandag 14 januari 22.00 uur café

dinsdag 15 januari zangkoor en café 22.00 uur

woensdag 16 januari sliptong eten

donderdag 17 januari  Quiz avond

vrijdag 18 januari eetcafé

zaterdag 19 januari middag en avond café open

zondag 20 januari Rattle Snake Train R & Roll 17.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor rattle snake train

maandag 21 januari café 22.00 uur

dinsdag 22 januari zangkoor en café

woensdag 23 januari sliptong eten

donderdag 24 januari Boek en Café met Murat Isik 20.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor murat isik

vrijdag 25 januari eetcafé

zaterdag 26 januari café middag en avond open

zondag 27 januari Everyone is Quilty songwriter folk en roots trio (from Liege Belgium) 17.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor everyone is guilty band

maandag 28 januari café open 22.00 uur

dinsdag 29 januari zangkoor en café open 22.00 uur

woensdag 30 januari sliptong eten

donderdag 31 januari Beatrice van der Poel concert 21.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor beatrice van der poel

nieuw album: montere weemoed

foto Jano van Gool

Poëtische Nederlandstalige pop met een Bluesy inslag.

Sensueel, gloedvol en met rauw randje.

Na jaren Engelstalig muziek te hebben gemaakt koos Beatrice mede door een samenwerking met Maarten van Roozendaal voor haar moerstaal.

Inmiddels verschenen diverse albums en theatertournees. Langzaam Los (2007)  Hard en Hoofd (2010) Heelhuids (2013) en voor haar tour Electric Lady in 2015/16, waarbij ze een gepassioneerde Nederlandstalige ode bracht aan Jimi Hendrix, verscheen de EP Electric Lady. In 2017 maakte Beatrice samen met  auteur Thomas Verbogt die o.a. genomineerd werd voor de Libris prijs, een literaire voorstelling. Geïnspireerd door zijn melancholieke verhalen schreef ze 11 nieuwe songs over hartzeer, weemoed, afscheid en altijd weer monter vooruit gaan: Montere Weemoed.

Gitarist Tim Eijmaal arrangeerde en produceerde. Het album Montere Weemoed is opgenomen in de Exalto studios en uitgebracht in eigen beheer op het label Moerasgas.

Beastrice komt naar Edam als duo met Tim Eijmaal.